De winstverbeteraar voor horeca ondernemers

Winstverbeteraar?

Een voorbeeld: Procenten genereren centen!

Details maken het verschil en leiden tot grote resultaten. Uw belangrijkste stuurbare en direct te beïnvloeden variabelen voor winst zijn omzet (aantallen en pricing), inkoop en personeelskosten.

 

Een verbetering van 1% van de variabelen van de omzet, inkoop en personeelskosten, levert al een potentiele winstverbetering op van 35%!

 

Uw PFA gebruikt alle financiële en niet-financiële data uit uw administratie om in heldere taal concrete inzichten aan u terug te koppelen. Samen investeert u in het verzamelen van data, zodat hier nieuwe inzichten voor teruggekoppeld kunnen worden. Op basis van inzichten bent u beter in staat gerichte keuzes te maken. Stelt u ons de vragen maar, wij komen met de antwoorden.

 

Administratie een uitdaging?

Volgens Jos van Kester, initiator van het Horeca Team, valt bij veel horeca administraties nog veel winst te behalen. Het betreffen complexe administraties. Betalingen worden gedaan op alle mogelijke manieren; contant, pin, creditcard, cadeaubonnen en op rekening. De administratie is vaak weinig tot niet geautomatiseerd. Dat kan anders!

 

Met ons team hebben wij vanuit ons concept www.hallojoost.nl een methodiek ontworpen voor administratieve processen in de horeca. Wij starten met het koppelen van uw (moderne) kassa aan de financiële administratie. Hiermee maken wij overtypen van gegevens overbodig en worden verschillen geëlimineerd. Vervolgens kunnen inkoopfacturen van de grote horeca leveranciers volledig geautomatiseerd in uw administratie geboekt worden. Hiervoor gebruiken wij de dienst van Invoice Sharing. De inkoopfactuur van bijvoorbeeld Sligro is al in uw administratie geboekt, voordat u terug bent op de zaak. Voor het scannen van overige facturen en bonnen kunt u gebruik maken van onze exact online app. Zo kunnen wij uw organisatie volledig papierloos maken.

 

Overleggen en sparren doen wij snel en makkelijk via Whatsapp, Skype en cloud-applicaties voor bedrijfssoftware, zodat wij goed bereikbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld online en direct een afspraak maken in de agenda van onze teamleden. Overigens, net zo graag spreken wij u face to face.

Omzet€ 1.500.000100%€ 1.515.000100% + 1%
Inkopen€ 480.00032%€ 469.650 31%
Brutomarge€ 1.020.00068%€ 1.045.35067%
Personeelskosten€ 525.00035%€ 515.10034%
Vaste kosten€ 395.000€ 395.000
Brutowinst€ 100.0006,67%€ 135.2508,09%

Kassasystemen

Wij richten ons op ondernemers die graag mee gaan met de mogelijkheden die moderne technieken te bieden hebben. Wij merken dat  horeca ondernemers minder geneigd zijn om naar een nieuw systeem over te stappen, maar de drempel wordt steeds lager, omdat het steeds betaalbaarder wordt. Voor € 2.500,- (exclusief btw) kan er al heel veel, inclusief het werken met mobiele units om bestellingen op te nemen. Je hebt dan niet alleen een overzichtelijke boekhouding, maar je gaat ook efficiënter werken.

 

Onze belofte, dagelijks uw administratie bijgewerkt

Ondernemers die de administratie niet zelf willen verwerken en geen boekhouder in loondienst hebben, kunnen wij perfect ondersteunen. Wij werken dagelijks uw administratie bij. Zo hoef je zelf geen debiteuren en crediteurenadministratie meer bij te houden. Indien gewenst zetten wij wekelijks voor u de betaalbatches voor de betaling aan uw crediteuren klaar.

 

Wat zegt u, de volgend jaarrekening?

Met ons concept www.hallojoost.nl  haal je het maximale uit je onderneming.
Als ondernemer kom je met Joost nooit voor financiële verrassingen te staan. Risico´s worden tot een minimum beperkt. Met Joost beschik je ook nog eens over de Volgend Jaarrekening.: altijd en overal inzicht in de financiële situatie van je onderneming en je toekomstige cijfers. Kortom, met Joost sta je in het heden, ken je het verleden en anticipeer je op de toekomst. Joost brengt vervolgens al je prestaties continu in kaart en kijkt of deze prestaties overeenkomen met de gezamenlijk opgestelde Volgend Jaarrekening.

 

Salarisadministratie

Wij weten dat juiste verwerking van uw salarisadministratie en het voeren van een duidelijk personeelsbeleid zorgt voor rust op de werkvloer. Wij hebben ons gespecialiseerd in de opzet van personeelsbeleid, de horeca CAO en het verwerken van salarisstroken. Van het opstellen van arbeidsovereenkomsten tot beloningsvraagstukken, onze salarisadviseurs kunnen dit voor u uit handen nemen.