Succesvolle ondernemers: Analyseren hun financiële en niet-financiële data

Data-analyse staat inmiddels hoog op de agenda van succesvolle ondernemers.

Succesvolle ondernemers maken slim gebruik van binnen hun onderneming aanwezige financiële en niet-financiële data. Ze richten hun bedrijf zo in, dat aanwezige data slim verzamelt wordt en eenvoudig gerapporteerd kan worden.

IT-ontwikkelingen tillen data-analyse naar een hoger niveau en kent vele toepassingsmogelijkheden voor onze adviseurs en klanten.

Vanuit een trendanalyse over jaren heen kunnen bijzonderheden aan het licht komen, welke aanleiding kunnen geven tot nader onderzoek. Data, ontleend aan de financiële administratie zijn voor het bedrijf / de branche gerubriceerd en omgerekend naar belangrijke kengetallen en specifiek voor de ondernemer belangrijke KPI’s.

Overigens is professionele boekhoudsoftware zo ingericht, dat data-analyse vanuit de software gedaan kan worden. Indien het betere informatie oplevert indien analyse op gecombineerde data plaats vindt, zijn hier meer geavanceerde tools voor.

Deze vorm van data-analyse wordt , afhankelijk van de wens van de klant, door onze adviseurs meerdere keren per jaar tot continue aangeboden. Hierdoor kunnen knelpunten worden geïnventariseerd.

Neem ook voorzichtig de eerste stappen in het ordenen en analyseren van uw waardevolle bedrijfsdata. Ook u kunt er uw voordeel mee doen.

“Data-analyse is het ontsluiten, ontkoppelen, onderzoeken en inzichtelijk maken van gegevensbestanden. Data-analyse kan plaatsvinden met behulp van Excel of op basis van gespecialiseerde software”.

Meer weten?

Neem direct contact op.