De geheimen van succesvolle ondernemers

Ondernemerschap is in trek. Steeds meer mensen zijn ondernemer of willen het worden. Daardoor wordt het moeilijker om je te onderscheiden. Sommige ondernemers blijken ondanks de toenemende concurrentie heel succesvol. Hoe doen ze dat? Hier een tiental geheimen die succesvolle ondernemers onderscheiden van de rest.

1. Regelen hun financieringsaanvraag online

Elke succesvolle ondernemer krijgt er mee te maken: je moet op zoek naar een nieuwe, andere of betere financiering. Prima. Maar makkelijker gezegd dan gedaan, met al die bomen waardoor je het bos niet meer ziet. Daarnaast: bij welke financier maak jij de meeste kans? Ga daar maar aanstaan. Geen nood, een geschikte financier vinden kan veel sneller en eenvoudiger zijn dat je denkt.

2. Automatiseren hun administratie

Succesvolle ondernemers automatiseren taken en processen, zodat ze meer tijd over houden om aan de kernactiviteit van hun bedrijf te besteden. Bijna alle administratieve zaken kun je automatiseren, zoals het facturatie- en declaratieproces en een deel van het klantcontact.

3. Spelen in op het verdienmodel van de digitale toekomst (exact online)

Het internet blijft de wereld op z’n kop zetten. Maar dat zorgt voor volop kansen voor online ondernemers. Daarom helpen wij je op weg met 10 praktische tips voor beginners die jou helpen om een betere online ondernemer te worden.

4. Durven uit te besteden en hebben een parttime controller van hoog niveau

Met veel van onze klanten hebben we een vergaande samenwerking, waarbij we wekelijks zorg dragen voor het verwerken van de financiële administratie. Van ontvangst tot en met archivering van facturen, ingericht naar wens van de klant.

5. Nemen de tijd om hun ondernemingsplan te updaten en strategie te vormen

Succesvolle ondernemers gunnen zichzelf de tijd voor het werken aan hun strategisch plan. Gevolg is bewustwording van ontwikkelingen intern en in de markt en het verminderen van ad-hoc beslissingen.

6. Analyseren hun financiële en niet-financiële data

Data-analyse staat inmiddels hoog op de agenda van succesvolle ondernemers.

Succesvolle ondernemers maken slim gebruik van binnen hun onderneming aanwezige financiële en niet-financiële data. Ze richten hun bedrijf zo in, dat aanwezige data slim verzamelt wordt en eenvoudig gerapporteerd kan worden.

7. Hebben real-time inzicht

Succesvolle ondernemers zijn financieel helemaal bij, up-to-date en beschikken over  actuele cijfers. Daar sturen, vergelijken en begroten ze op..

8. Gebruiken fiscaal de meest optimale structuur

Het is belangrijk om u als ondernemer fiscaal meteen goed te positioneren. Vaak wordt gezegd: één BV is geen BV. Hiermee wordt bedoeld dat een holdingstructuur (in de meest simpele vorm:  een Holding B.V. en daaronder een Werk-B.V.) diverse voordelen heeft boven het hebben van maar één BV.

9. Betalen niet te veel belasting

Wilt u als ondernemer niet teveel belasting betalen dan is het belangrijk dat u als ondernemer realtime inzicht hebt in de financiële huishouding van uw onderneming.

10. Hebben een persoonlijk financieel plan

Om goede financiële beslissingen te kunnen maken (ook in privé), is het van belang dat er naar de langere termijn wordt gekeken.