Geld verdienen voor ondernemers: Doe niet alles zelf!

Nieuwe medewerkers vinden, met de juiste papieren, dat is uitdagend. Die ervaring hebben veel ondernemers. Als je dit herkent kun je blijven zoeken, maar wellicht ook vaker nadenken of je voor elke functie wel een Fte nodig hebt. Bovendien schept dat wellicht mogelijkheden om bestaande werknemers (nog) interessanter werk te geven, waardoor ze langer loyaal aan je blijven.

 

“Doe niet alles zelf!”

Dat is in feite een oproep die we doen. Veel ondernemers starten hun bedrijf met de gedachte dat ze voor elke afdeling of activiteit een vaste werknemer nodig hebben. Toch zien we de laatste jaren dat veel meer arbeid ‘As a Service’ wordt ingekocht. Je hebt, door de mogelijkheden van hybride werken, niet altijd eigen mensen nodig om toch een groot en rendabel bedrijf te hebben. Drie voorbeelden:

 

  1. Network as a Service (NaaS)

Dat wordt geleverd door bedrijven die ervoor zorgen dat je geen dure IT’ers nodig hebt om de veiligheid en snelheid van je internetverbindingen te garanderen.

 

  1. Software as a Service (SaaS)

Misschien wel het bekendste voorbeeld, waarbij software online als dienst vanuit de Cloud wordt aangeboden. In het kort heb je zelf geen gedoe meer met software updates of het beheren van eigen servers.

 

  1. Content as a Service (CaaS)

Dat is de vraag of je zelf een marketingmedewerker nodig hebt, of dat je ervoor kiest om content voor je te laten maken. Omdat er in dit vakgebied steeds meer kennis nodig is van data en geautomatiseerde campagnes zie je dat de marketingfunctie steeds vaker wordt uitbesteed.

 

Personeelstekorten voorkomen?

Met een vergrijzende bevolking is dat uitdagend, maar wellicht moeten we er als ondernemers ook anders naar willen kijken. Gelukkig zien we dat dat bij veel van onze klanten vaker mensen met meer levenservaring worden aangenomen. Ook wij hebben recent een zeer ervaren financieel adviseur aangenomen. Wij vinden dat de ervaring en kennis van 55-plussers de jonge collega’s in ons team versterkt. Daardoor kunnen werkzaamheden in tijden van schaarste ook beter opgevangen worden. (Multi-talent ontwikkeling)

 

Mocht je door personeelstekort niet meer alles kunnen doen, dan zijn wij er natuurlijk voor AaaS, BaaS of FaaS. Dat staat wat ons betreft voor “Accountant as a Service”, “Belasting as a Service” en “Fiscalist as a Service.” Datgene doen waar je zelf goed in bent, dat is waar we aandacht voor wilden vragen.

 

We gaan graag voor je aan de slag!

Het team van WEA.