Geld verdienen voor ondernemers: De vaak vergeten subsidies

Ken je als ondernemer alle beschikbare subsidies om geld te besparen? Waarschijnlijk niet. Toch loont het om ernaar te kijken, want het is geld wat zomaar uit de lucht kan vallen. Waarom zou je bijvoorbeeld teveel geld betalen voor de continue ontwikkeling van medewerkers als de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid daar miljoenen euro’s voor beschikbaar heeft? Kijk maar:

 

De SLIM subsidie

Ondernemers kunnen de SLIM-subsidie aanvragen voor activiteiten die het leren en ontwikkelen van medewerkers stimuleren. Je kunt deze subsidie bijvoorbeeld inzetten als je een bedrijfsschool wilt oprichten. Er zijn nog veel meer interessante subsidies waarmee je geld kunt verdienen. Twee voorbeelden:

 

De WBSO-subsidie

De WBSO-subsidie is een fiscale regeling waarmee je kosten voor Research & Development (R&D) kunt verlagen. Het levert belastingvoordelen op en meer dan 20.000 ondernemers maken er jaarlijks gebruik van. Je kunt jouw voordeel zelf uitrekenen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

 

De MIT-subsidie

Deze subsidie is interessant voor ondernemers die R&D projecten met andere bedrijven gaan uitvoeren. MIT staat voor Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Deze subsidie wordt gegeven omdat de overheid meer innovatieve mkb’s wil laten meeprofiteren om Nederland op het gebied van innovatie sterker te laten groeien. Meer weten? Klik hier.

 

Dit zijn slechts enkele voordelen van subsidies waarmee ondernemers op een slimme manier geld in hun zak kunnen houden. Er bestaan zelfs regionale subsidies. We beseffen ons terdege dat de materie rondom subsidies complex kan zijn, maar nodigen je graag uit om het behalen van extra rendement samen eens te onderzoeken.

 

Meer subsidie voordelen ontdekken?

Neem dan contact met ons op.

 

NB: In onze volgende blog gaan we het hebben over personeelstekort, maar moet je wel alles zelf willen doen?

Geld verdienen voor ondernemers: Doe niet alles zelf!