Financieel plannen ….. Doe je dat bewust of is het uitdagend?

Bewust financieel plannen. Dat betekent dat je jouw financiële doelen specifiek hebt gemaakt en dat ze meetbaar zijn in een bepaald tijdsbestek. Maar vooral ook dat je altijd actueel inzicht hebt in de inkomsten en uitgaven van jouw onderneming. Maar is dat ook zo? Er zijn mogelijke valkuilen, zoals extra werkdruk, onoverzichtelijke Excel-sheets of het (tijdelijk) ontbreken van een goede administratieve arbeidskracht die alle cijfers voor je bijhoudt.

Uitdagende vragen

Om een gevoel te krijgen of je financieel bewust bent, hebben we 7 uitdagende vragen voor je waar je, als het goed is, allemaal ‘ja’ op kunt zeggen:

  1. Weet je welke stappen er nodig zijn om financiële doelen te bereiken?
  2. Ken je precies de wekelijkse of maandelijkse uitgaven van jouw onderneming?
  3. Heb je zicht op alle facturen van debiteuren, dus weet je precies wat er binnenkomt en wanneer?
  4. Is het ook mogelijk om je omzetgroei te voorspellen door het signaleren van trends?
  5. Als je een grote investering moet doen, weet je dan of hier voldoende budget voor beschikbaar is?
  6. Neem je altijd goed gefundeerde financiële beslissingen of vertrouw je te vaak op je onderbuikgevoel?
  7. Maak je gebruik van een geautomatiseerd kasstroomplan, of worden inkomsten- en uitgaven handmatig verwerkt?

‘Ja’, hoeft niet moeilijk te zijn

Vraag 7 over het gebruiken van een kasstroomplan zorgt ervoor dat je een positief antwoord kunt geven op de 6 andere vragen. Het is daarom waardevol voor ieder type onderneming: groot, klein, startup, scale-up of volwassen bedrijf. Gelukkig is zo’n kasstroomplan tegenwoordig volledig geautomatiseerd, door de inzet van slimme software, waardoor financiële cijfers inzichtelijk zijn voor iedere ondernemer. Alleen vinden we dat er meer nodig is dan software.

WEA helpt je bewust financieel te plannen

Dat doen we enerzijds door de inzet van onze software ‘Joost’ waarmee je eenvoudig grip en controle houdt over de cijfers binnen je bedrijf. Anderzijds bespreken we periodiek, bijvoorbeeld per maand of kwartaal, de status van jouw financiële doelen.

Meer weten over bewust financieel plannen?

Download hier onze gratis whitepaper ‘Grip op je kasstroom, grip op je onderneming met deze link en lees een aantal klantervaringen en wat onze methode ook voor jouw onderneming kan betekenen.

Onze ervaring is dat de combinatie tussen financieel advies en innovatieve software ervoor zorgt dat maandelijkse doelen zelfs overtroffen worden. Niet alleen omdat ze meetbaar zijn, maar ook omdat we houden van het benoemen van gezamenlijke uitdagingen. Jij ook?

 

Het team van WEA