Extra mogelijkheden om TVL terug te betalen

Wie minder omzetverlies heeft geleden dan hij bij aanvraag van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verwachtte moet wellicht – een deel van – de TVL terugbetalen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft hiervoor meer termijnmogelijkheden toegevoegd.

RVO heeft ruimere terugbetalingsmogelijkheden voor een ondernemer die een te veel ontvangen voorschot niet in een keer kan terugbetalen. RVO rekent bijvoorbeeld geen rente over het bedrag dat een ondernemer moet terug betalen. Dit geldt ook bij een betalingsregeling.

(Extra) mogelijkheden terugbetalen

De meeste ondernemers kiezen voor een betalingsregeling van een jaar: zij betalen elke maand een bepaald bedrag terug. Een betaling in 6 of 12 maandelijkse termijnen is ook mogelijk. RVO heeft nu ook 18 en 24 maandelijkse termijnen toegevoegd. Heeft uw klant liever een persoonlijke betalingsregeling? Dan bespreekt RVO dat met de aanvrager.

Als een ondernemer voor meer TVL-periodes terugbetalen volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) na elkaar. Het is niet mogelijk om verschillende periodes met elkaar te verrekenen.

Betalingsregeling aanvragen

Een betalingsregeling is online aan te vragen op de internetsite van RVO.

WEA adviseurs helpen het rendement
van jouw onderneming met 20% te verhogen

Wij kijken vooruit in plaats van achterom! Met onze unieke tool heb je inzicht in je toekomstige jaarrekening en weet je precies welke stappen je moet zetten om jouw omzetdoelstellingen te behalen en te verhogen.
Meer winst en minder zorgen! 

Gratis analyse van jouw bedrijf ontvangen?