Informatie over opening TVL Q4 2021

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen komt er een nieuwe TVL-periode: TVL Q4 2021. De opening is afhankelijk van wijziging van de subsidieregeling en goedkeuring door de Europese Commissie.

Met TVL Q4 2021 vervalt de aangekondigde regeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN).

Vijf stappen tot opening

Om TVL Q4 2021 te kunnen openen, zijn er nog vijf noodzakelijke stappen nodig. Het lukt helaas niet om alle stappen binnen twee weken te zetten.

Vijf stappen tot opening TVL Q4 2021:

  1. De subsidieregeling voor TVL Q4 2021 wordt zo snel mogelijk aangepast naar de nieuwe voorwaarden. De definitieve regeling gaat vervolgens naar de Europese Commissie voor goedkeuring.
  2. De Europese Commissie beoordeelt de definitieve subsidieregeling en moet deze goedkeuren.
  3. Na goedkeuring van de Europese Commissie ondertekent de minister van EZK de TVL subsidieregeling.
  4. De subsidieregeling wordt in de Staatscourant gepubliceerd.
  5. Een werkdag na de publicatie in de Staatscourant kan TVL Q4 2021 open.

 

TVL-regeling vierde kwartaal 2021

De regeling is er voor alle ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30% omzetverlies verwachten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020 en aan de overige voorwaarden voldoen. De subsidie wordt berekend met het omzetverlies, een percentage vaste lasten van de sector en een subsidiepercentage van 85%. Ondernemers die TVL niet eerder hebben gebruikt, mogen ook aanvragen.

De precieze openstelling hangt af van de goedkeuring door de Europese Commissie. Het kabinet trekt 1,2 miljard euro extra uit voor deze regeling.

Ondersteuning voor evenementen en landbouw

Er komt ook extra ondersteuning voor evenementen. Die gaat niet via de TVL, maar via de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC). Voor landbouwbedrijven is de regeling Ongedekte Vaste Kosten (OVK) weer beschikbaar.

WEA adviseurs helpen het rendement
van jouw onderneming met 20% te verhogen

Wij kijken vooruit in plaats van achterom! Met onze unieke tool heb je inzicht in je toekomstige jaarrekening en weet je precies welke stappen je moet zetten om jouw omzetdoelstellingen te behalen en te verhogen.
Meer winst en minder zorgen! 

Gratis analyse van jouw bedrijf ontvangen?