Deadlines NOW-aanvraag

Werkgevers moeten bij een NOW-aanvraag scherp zijn op de uiterlijke datums waarop een voorschot of definitieve berekening kan worden aangevraagd bij UWV. Ook als een werkgever moet wachten op een accountants- of derdenverklaring moet hij op tijd zijn aanvraag voor de definitieve berekening doen. UWV heeft een aantal data op een rij gezet.

Accountants- of derdenverklaring

Een werkgever doet uiterlijk 31 oktober 2021 zijn aanvraag voor de definitieve berekening voor de eerste aanvraagperiode, ook als hij nog geen accountants- of derdenverklaring heeft. In het aanvraagformulier kan de werkgever aangeven dat hij de verklaring nog niet heeft. Hij heeft dan nog tot en met 6 februari 2022 om zijn aanvraag met verklaring af te maken.

Datums sluiting loket definitieve berekening gelijkgetrokken

Voor de derde, vierde, vijfde en zesde aanvraagperiode is de datum tot wanneer een werkgever een definitieve berekening kan aanvragen gelijkgetrokken. De werkgever kan nu tot en met 22 februari 2023 een aanvraag doen voor de definitieve berekening in deze aanvraagperiodes. De data voor het aanvragen van een definitieve berekening voor de eerste en tweede aanvraagperiode zijn niet aangepast.

Sluiting loket zesde aanvraagperiode

De werkgever kan nog tot en met 30 september 2021 een tegemoetkoming aanvragen voor de zesde aanvraagperiode (juli, augustus en september 2021). De werkgever ontvangt dan eerst een voorschot. Later moet hij een definitieve berekening van zijn tegemoetkoming aanvragen. De zesde aanvraagperiode is de laatste periode dat de werkgever NOW kan aanvragen.