Buena Vida Supercar Verhuur / WEA Naaldwijk

‘Snelle’ samenwerking maakt sportwagen voor u bereikbaar

Droomt u er van om één keer in een Ferrari, Lamborghini of McLaren te rijden? Buena Vida Supercar Verhuur uit De Lier maakt het mogelijk. Danny Vijverberg maakte zijn droom waar, met steun en advies van WEA Naaldwijk en maakt zo ook de droom van vele mannen bereikbaar. 20 geweldige zeer exclusieve super- en hypercars zijn op huurbasis beschikbaar in het Westland.

Alle reden om deze American Dream eens van dichtbij te bekijken. Bij het pand in De Lier is het direct duidelijk. Gillende motoren van supercars in flitsende kleuren zetten de toon. Op kantoor ontvangt Danny Vijverberg amicaal vennoot Jos van Kester en Danny van der Knaap van WEA Naaldwijk.

Sportwagens tussen de bloemen
“Ja dat is wat anders dan op de tuin vroeger”, opent Vijverberg het gesprek. “Als partner in het bedrijf van mijn vader en oom, stonden de eerste sportauto’s, die ik als uit de hand gelopen hobby verhuurde, tussen de bloemen. Het is zo mooi dat dit uiteindelijk gelukt is”. WEA Naaldwijk kent Danny en zijn vader reeds jarenlang als tuinbouwondernemers. Na de instap van Danny in het bedrijf werd, om schaalvergroting mogelijk te maken een grote kavel grond gekocht waarop uiteindelijk om vergunningstechnische redenen niet gebouwd mocht worden. Dit koste later, na veel juridische procedures, het bedrijf de kop. “Ik was tussen de bloemen begonnen om mijn droom te realiseren. Van jongs af was ik al bezig met inkopen, opknappen en verkopen van brommers, auto’s, motoren en boten. Toen ik 25 was lukte het me om een Ferrari 348 aan te schaffen. Na toch weer handelen en inruilen van een boot en deze met winst doorverkopen kwam een Ferrari 360 cabrio in mijn bezit. Dit bleek de meest gewilde Rode Ferrari Cabrio te zijn, die veel mensen willen huren, wat een geluk! Ik verhuurde deze auto via een groep Ferrari verhuurders uit Utrecht en de auto werd extreem veel geboekt zodat het ook goed geld opbracht. Naast het doel om de tuin over te nemen groeide zo tussen de bloemen mijn handel en ik ben daar zelf auto’s die ik kocht en van goede relaties in de verhuur mocht brengen, gaan verhuren. Hieronder onder andere een Bentley van mijn oom en een Chevrolet Camaro van een plaatselijke autodealer waarvan ik later de showroom kon huren. De handel ging zo goed dat ik van de tuinbouw naar een showroom verhuisde. Juist voor verhuur voor bruiloften bleek verhuur van die auto’s een schot in de roos. Nu heeft nog 80% van mijn omzet een relatie met bruiloften”.

Ondernemen met sportwagens
“Zo kwamen eigenlijk een paar zaken logisch bij elkaar”, vervolgt Vijverberg. “Doorgaan in het tuinbouwbedrijf had voor mij geen toekomst en ik wilde zelf graag door in deze tak van de autobranche. Ik deed dat vanuit de eenmanszaak het Goede Leven of wel Buena Vida die ik in 2013 had opgericht. Door de groei kon ik uiteindelijk full-time doorgaan met Buena Vida. Na een jaartje gewerkt te hebben vanuit de ‘showroom’, zag ik mooie kansen om op deze locatie aan de Leemolen showroom, kantoor en opslagruimte voor mijn auto’s te combineren. Uiteindelijk lukte het me om het bij de eigenaar van dit pand voor elkaar te krijgen om mij het geld tegen een redelijke rente te lenen waardoor ik het pand kon kopen. Zo ging ik in korte tijd van de kas, via huur naar een eigen pand ”. Jos van Kester vervolgt: “Wea Naaldwijk was vanaf de opstart van Buena Vida in 2013 betrokken bij het ondernemen vanuit de eenmanszaak. De administratie werd goed opgezet en vanuit de verrekenbare verliezen van de tuinbouw kon er geïnvesteerd worden in het verhuurwagenpark van het bedrijf. Het bleek destijds mogelijk met vier of vijf auto’s een goed rendement te draaien, wat vervolgens weer in nieuwe auto’s geïnvesteerd kon worden. Zo bleek er een goede markt te bestaan voor verhuur met een groeiend assortiment aan bijzondere auto’s, die op een realistische wijze vanuit opgebouwd vermogen werden gefinancierd. “Er was over de verhuur van dit soort auto’s ook contact met de belastingdienst, wat duidelijkheid verschafte over het afdekken van eventuele fiscale risico’s”. Danny van der Knaap vult aan: “We hielden na opbouw van de administratie constant vinger aan de pols. Ieder kwartaal zitten we bij elkaar en indien gewenst schakelen we tussentijds. We hebben eigenlijk dagelijks inzicht in de mogelijkheden. Factureren gaat digitaal en de te verhuren auto’s zijn gekoppeld in een volg- en facturatiesysteem. Verder zijn door scanoplossingen de kosten altijd inzichtelijk en berekend per auto waardoor we eigenlijk altijd zicht hebben in de ontwikkeling van het rendement. Zo hebben we eigenlijk op 31 december altijd de Jaarrekening al klaar voor ondernemers als Danny”.

Groeien
“Zo ben ik eigenlijk constant aan het wikken, wegen en investeren. Zo heb ik ook nog garageboxen boven ons pand kunnen kopen en heb ik de lening die op dit pand met die boxen ligt, onder kunnen brengen bij de bank. Zo hebben we de eenmanszaak ook recent omgevormd tot een BV. Dit kan vooral ook door de juiste begeleiding, interventies en aanlevering van cijfers door WEA”, vervolgt Danny Vijverberg. “Zo groeien we steeds door en hebben we nu zo een 20 supercars in de verhuur. Qua assortiment is door de recente aanschaf van de hypercar Lamborghini Aventador de grens nu voorlopig wel bereikt. We hebben een prachtig pallet aan auto’s die ook voor zakelijke verhuur, afspraken en evenementen beschikbaar zijn voor ondernemers. Verder bieden we de mogelijkheid om tijdens onze Dreamtour in één dag zelf 10 van onze supercars te rijden. We ervaren nu zelfs dat partners/erkende importeurs en dealers zoals Louwman Exclusive, Kroymans Ferrari en PON Lamborghini, klanten adviseren om bij ons te komen proefrijden voor verschillende merken. En van Top Gear Nederland kreeg ik het compliment dat wij absolute marktleider zijn in het Supercarsegment. Als ik naar de komende vijf jaar kijk wil ik zorgen dat alle financial lease auto’s dan eigendom zijn en dat er vermogen is in plaats van een hypotheek op het pand. Om de markt nog beter te kunnen bewerken heb ik per 1 april een verkoper aangetrokken die al jaren in de auto business zit. Dat is dus weer een stukje groei naast het feit dat we recent de website hebben gemoderniseerd en dat we nu ook vol investeren op ons eigen You Tube-kanaal. Ja en mijn echte droom: een showroom in de vorm van een diamant met in alle lagen van het glas de allernieuwste super- en hypercars. Kortom je droom als kind realiseren met een nooit gedachte eyecatcher als pand met daarin de auto’s waar je van droomde en die je bereikbaar maakt voor alle mensen. Daar ga ik voor met een mooi team, want alleen doe je niets”.

Samenwerken
Jos van Kester: ”Voor WEA Naaldwijk is het fantastisch om sparringpartner en adviseur te zijn voor dit soort ondernemers”. Danny Vijverberg: ”Ik ben vooral blij met WEA als deskundige en adviseur. Ik heb veel over ondernemen geleerd van mijn vader in de tuinbouw en mijn intuïtie is mijn gids. Maar mijn plannen gaan altijd door de deskundigentoets bij WEA. Er wordt door hen in problematieken gedoken, besproken en oplossingen gezocht. Daarnaast is het fijn dat ik met leeftijdgenoten zaken doe. Zij snappen wat ik wil en bedoel. Kortom: WEA leeft en onderneemt met Buena Vida en ik kan hun vakgebied met een gerust hart aan hen overlaten”.